Dierenarts Laarne - Barbara Van Vossel
 
Dierenarts Laarne Barbara Van Vossel
 

Vaccinatie

Operatie

Ontworming

Tandverzorging

Echografie

Labo-onderzoek

Voeding

Kunstmatige Inseminatie
Honden

Op Vakantie

Spoed


 

Ontworming kleine huisdieren

Uw  dier kan last van wormen hebben, zelfs als hij niet buitenkomt of ziekteverschijnselen heeft. Daarom is het van belang om regelmatig te ontwormen.

Ontworming Dierenarts laarne Ontwormingen doden de wormen die al aanwezig zijn in het lichaam van uw dier maar voorkomen helaas geen latere besmetting. Een ontwormingsmiddel werkt ook alleen als u het op de juiste manier gebruikt. Aandachtspunten hierbij zijn het gebruiken van de juiste dosis, het juiste product en het tijdig ontwormen.

Preventieve behandeling

Voor dieren die alleen maar binnen leven is het voldoende om 2x per jaar te ontwormen. Voor dieren die veel buiten komen is het aan te raden om 4x per jaar te ontwormen. Het wordt aangeraden om juist voor of tegelijk met de vaccinatie te ontwormen. Pups en kittens dienen vanaf 2 weken iedere maand ontwormd te worden tot ze een half jaar oud zijn. De moeder moet 2 weken voor de bevalling ontwormd worden en 2 en 6 weken daarna opnieuw.  Ontwormen voor een geplande dekking is zeker ook aan te raden.

Wanneer u met uw huisdier op vakantie gaat of wanneer deze juist naar een kennel gaat is het belangrijk om extra te ontwormen. Vooral als u op reis gaat naar bijvoorbeeld het Middellandse Zee gebied moet men naast de gewone wormen ook rekening houden met de hartwormen. 
Indien u naar bv Engeland reist, worden extra maatregelen opgelegd om uw huisdier te laten ontwormen bij uw dierenarts met een specifiek product.  Dit dient ook genoteerd te worden in het E.U. paspoort.

 
 
Dierenarts Laarne Barbara Van Vossel

Barbara Van Vossel
0495 21 02 89

Molenstraat 19a
9270 Laarne